Educació per a una alimentació saludable i sostenible
El menjador és un espai educatiu que, a més de promoure hàbits alimentaris saludables, ens possibilita sensibilitzar als xiquets i xiquetes sobre els impactes que l’alimentació provoca en el medi ambient i en la societat que ens envolta.
En Cuinaterra es cuinen valors en cada recepta: comerç local, proximitat, quilòmetre, productes de temporada, comerç just, ecologia, sostenibilitat. Uns valors que es van cuinant cuinar a foc lent en el vostre menjador escolar dia a dia, per a ser degustats pels i les comensals de cada plat, en els quals aprendran, a través del menjar, que un altre món no solament és possible sinó que, ara mateix, tots i totes estem construint-ho a través de xicotets gestos que canvien la Terra.
Projecte d’activitats conscients
Desenvolupament de l'autonomia personal, hàbits saludables, autonomia personal
Durant el curs escolar, les activitats van enfocades a una sèrie d’activitats temàtiques per als menjadors escolars, que de forma lúdica ajuden als alumnes a interioritzar conceptes tals com: alimentació sostenible, igualtat, salut, proximitat, ecologia,… al mateix temps que aprenen a valorar les propietats dels aliments i les característiques dels mateixos.
Un projecte estructurat i adaptat a la capacitat i maduresa dels alumnes, així com a l’entorn d’un menjador escolar, a l’època de l’any i als períodes vacacionals i festius del centre educatiu.
A més dels paràmetres comentats en el punt anterior, que organitzen i dinamitzen a l’empresa, destaquem, per al projecte educatiu, els següents principis que sostenen les activitats del menjador escolar: Principis d’igualtat, interculturalitat, diversitat, sostenibilitat i participació.
Tot açò respectant i cuidant el temps lliure del que els xiquets/es disposen, moment valuosíssim per al seu desenvolupament personal i el de la seua imaginació, seguint les pautes de l’educació viva en la resolució de conflictes en la qual tinguen l’oportunitat de desenvolupar la seua capacitat resolutiva ara i en el futur.
Dins del menjador i en les seues pautes diàries, es fomenta el paper del monitor/a com a educador, donant-los pautes per a intervenir en el procés d’aquest espai sempre en pro de l’autosuficiència del comensal.
Organització de tasques en temps de descans
Durant la jornada de menjador es realitzen les tasques de neteja personal i després, cada dia disposen de diverses eines per a aprofitar aquest espai: obres de teatre, tornejos, experiments, manualitats. Totes elles coordinades per l’educador que tinga més capacitat en aqueixa matèria i amb l’ajuda de la resta de companys/as que es dedicaran a relacionar-se amb la resta del grup, a intervenir en conflictes, tenir una vigilància de l’entorn…, fomentant amb açò el treball en equip.
En els buits que van deixant les activitats programades anem intercalant el joc lliure que fomenta la imaginació, la independència, l’autosuficiència, la gestió de sentiments i la resolució de conflictes amb els companys.
Coordinació amb el/la responsable de menjador, educadors, tutors o pares-mares.
L’empresa disposa d’una persona que és la coordinadora dels educadors i les activitats. Durant el curs escolar s’organitzen reunions en les quals es planifiquen les activitats a realitzar, explicant-les, analitzant-les i desenvolupant-se els objectius de cadascuna d’elles Es preveu la possibilitat de realitzar modificacions amb l’objectiu de millorar-les i adaptar-les al funcionament i espai de cada centre. També es realitza un seguiment del funcionament, dubtes, aportacions, assessorament via telegram, tenint així un mitjà ràpid de comunicació davant qualsevol circumstància o problema que puga sorgir.
També es programen visites in situ en els centres amb l’objectiu adaptar i facilitar el treball als educadors.
Amb les famílies, es manté una comunicació mensual mitjançant un informe personalitzat de cada alumne, segons les directrius que ens marca cada centre.
Orientació a l’Excel·lència
En Cuinaterra tenim clar que cuidar també és educar. Per al que és imprescindible que tots l’agents implicats, cuidadors/as i personal de cuina, estiga format i motivat. Per a aconseguir aquest objectiu elaborem un pla de formació contínua específicament adaptat a les necessitats formatives detectades pel nostre equip de recursos humans. Una formació presencial en cadascun dels diferents centres de treball de l’empresa.
Fomentem les activitats grupals amb criteris de visió compartida, la creació d’equips acte dirigits per a aprendre noves habilitats des d’una perspectiva igualitària, ètica i oberta al compromís continu, i la creació de comissions i taules de treball entre el diferents grups d’interès.
Tot açò al servei d’uns Menjadors Escolars Sostenibles i Feliços.
Oferta Culinària
Facilitem als pares i mares el menú trimestral imprès en paper, que inclou recomanacions per al desdejuni, esmorzar, berenar i sopar, a més d’una detallada informació nutricional. També tenim un APP per a que les famílñies puguen accedir fàcilment al menú diari i cinsultar ingredients i al.lergògens.
Per la seua banda, els monitors/as mensualment elaboren un informe referent a hàbits higiènics, alimentaris i de comportament, com a informació addicional.
Localització
C/ Miquel Paredes 1
46018 - València
Parla amb nosaltres
Rosa Matoses
Responsable de centres
Tel. 672 48 91 23
rosa@cuinaterra.com