Proveïdors responsables

FRUITA I VERDURA

Una de les grans virtuts nutricionals de les hortalisses és la seua gran aportació de sals minerals, vitamines i fibra.

Actualment el 100% de la verdura i hortalisses del nostre menú són de producció ecològica, proximitat i de temporada.

Els agricultors familiars són, segons la FAO,  els elements claus per a la producció d’aliments de manera agroecològica, per això treballem amb xicotetes productores com La Crisopa, Coop. V. de La Pobla de Vallbona (Horta Nord/ Camp de Túria) amb perspectiva de gènere i també amb L’Horta del Rajolar de Betxí (projecte social de Fundació Cívica Novessendes) planificant la producció que anem a necessitar, amb un compromís de compra que ens permet pactar preus estables a més de justs per als productors.

ARRÒS

Tot l’arròs que utilitzem actualment, (blanc o integral) és de producció ecològica i el comprem a Riet-Vell,  una empresa que pertany a l’ONG SEO / BirdLife, l’organització pionera de la conservació de la natura i la biodiversitat a Espanya

L’objectiu de Riet Vell és promoure una agricultura respectuosa amb el medi ambient en zones d’interès natural, on l’agricultura és crucial per la conservació d’algunes espècies de flora i fauna amenaçades.

LLEGUMS

Els llegums, barrejades amb cereals, són una font excel·lent de proteïna vegetal i de fibra. No contenen colesterol i les grasses que ens aporten son insaturades, per tant més saludables. S’aconsella, per al menjar servit al menjador escolar, entre 6 i 8 racions mensuals, encara que (igual que el peix o les verdures) no és un dels aliments preferits pels escolars. Per açò cal ser imaginatius i fer plats variats i atractius.

El nostre territori no és productor de llegums, però podem aconseguir producte de qualitat en altres zones de l’Estat i així evitar el transport quilomètric i les greus conseqüències mediambientals que ocasiona, encara que no sempre aconseguim que siguen de producció ecològica. Els llegums les comprem a La Salmantina (Castella-Lleó).

PASTA

Els experts en nutrició recomanen que la ingesta de calories diàries procedents dels hidrats de carboni hauria de ser, almenys, del 50% del total consumit i preferiblement de cereals integrals (no refinats).

Els nostres macarrons i espaguetis, són integrals i de producció ecològica procedents de Riet Vell. Els fideus i espirals també ecològics ens els produeix Pastas Romero de Daroca (Saragossa).

CARN

La carn ens aporta proteïnes però també grasses saturades que cal controlar. Per açò limitem el consum de carn roja (porc i vedella) a una vegada per setmana i els derivats càrnics ( hamburgueses, llonganisses o mandonguilles) a un màxim d’una vegada al mes.

Oferim carn fresca i de qualitat, procedent de les muntanyes de l’interior de Castelló, recolzant xicotets productors rurals, de carn de criança natural i ètica com Carn Natural Coop. V. de Morella (Els Ports).

OLI

L’oli d’oliva és un dels aliments principals de la dieta mediterrània.

Sols utilitzem oli d’oliva verge per a cuinar i oli de girasol alt oleic per a fregir. Els nostres proveïdors són diferents Cooperatives valencianes com Coop. Agrícola Sant Pau d’Albocàsser (Alt Maestrat).

PA

Treballem amb forns tradicionals de proximitat a cadascun dels centres que gestionem. També oferim la possibilitat de consumir pa ecològic semi-integral del Forn del Parral, de la Serra d’Engalcerà (Plana Alta) almenys un dia a la setmana.

PEIX

La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) aconsella donar prioritat al peix enfront a la carn o els ous. S’aconsella, per al menjar servit al menjador escolar, un mínim de 8 racions mensuals i incloure peix blau.

A més de respectar el nombre de racions recomanables, oferim peix fresc, almenys un dia a la setmana, i peix blau almenys dues vegades al mes. El peix fresc ens ho subministra Pescados y mariscos A.M. de Vinaròs (Baix Maestrat) i el congelat DIL  de Castelló de la Plana.

IOGURT, FORMATGE I BRULL

Els productes lactis ens aporten calci i vitamina A, però, igual que la carn, cal limitar el seu consum perquè també ens aporten greixos saturats i el seu abús ens por provocar prejudicis per a la salut. Per açò és important que els làctics d’una dieta saludable siguen de qualitat, evitant els postres ensucrats com natilles, flams etc..

Els nostres proveïdors lactis són xicotetes empreses locals que ens elaboren formatges, iogurt i brull fets amb llet de cabra i ovella com Masia Els Masets de la Torre d’en Besora o Formatges de Catí Coop.V. (Alt Maestrat).

OUS

L’ou és un aliment que destaca per la qualitat de la seua proteïna, el seu perfil de greixos saludables i totes les vitamines (A, B, D i I) , minerals (sodi, zinc …) i antioxidants que conté.

Per als menjadors escolars s’aconsella entre 4 i 8 racions mensuals, i els més naturals i saludables són els ous frescos. Per a evitar el risc de salmonelosis els cuinem a una temperatura igual o superior als 75 graus. Ous Sales ens prové els ous de la granja que té a Les Useres.

SAL

El cos necessita mantenir en equilibri la relació potassi/ sodi, i un excés de l’un esgota les reserves de l’altre. La sal de taula que podem trobar a qualsevol supermercat, és un producte altament refinat que ha perdut la majoria de propietats, per açò solament utilitzem sal marina sense refinar i ecològica del parc natural del delta de l’Ebre produïda per Sal Altava en Castelló (Plana Alta).

XOCOLATA

Per a conscienciar als xiquets i xiquetes dels valors ètics i mediambientals del comerç just, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional organitzem una xocolatada solidària anual amb cacau d’Intermón-Oxfam.

Localització

C/ Miquel Paredes 1
46018  - València

Parla amb nosaltres

Rosa Matoses
Responsable de centres
Tel. 672 48 91 23
rosa@cuinaterra.com

Escriu-nos

Política de privacitat

8 + 8 =